duminică, 8 iunie 2008


Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva
,,Dumitru Ciumageanu”
Timisoara, Str. Gen. Dragalina Nr. 2



MAMELE SUNT ALATURI DE NOI

INFORMARE SI CONSILIERE A PARINTILOR SI INVATATOAREI
CODREAN MARIANA DE LA CLASA A III-a A

Baza motivationala este una din ideile cu caracter de cerinta de la care pornesc in relatia cu copilul . In fundamentarea acestei motivatii ajutorul parintilor si al invatatoarei este deosebit de important. Prin eforturile noastre conjugate – familie, cadru didactic si medic stomatolog – putem impulsiona comportamentul copilului in directia dorita.
Prin bunavointa si eforturile invatatoarei clasei a III-a A, domnisoara Mariana Codrean, parintii au participat alaturi de elevi la o ora de educatie sanitara. Acestia au raspuns chemarii noastre intelegand ca preventia eficace a cariei dentare nu poate fi facuta prin mijloace izolate..
In acest context parintii au asistat impreuna cu elevii la demonstratiile de tehnici de periaj dentar (pe mulaje si planse), asumandu-si in felul acesta responsabilitatea supravegherii gradului de insusire a masurilor igienico-sanitare buco-dentare .
Parintii au un rol covarsitor in stabilirea meniului copilului.De aceea este important ca mamele
sa respecte orarul zilnic al meselor;
sa asigure mese calde gatite, in locul meselor frugale;
sa asigure o alimentatie bine echilibrata cantitativ si calitativ;
sa incurajeze consumul de alimente necariogene;
sa limiteze consumul de dulciuri intre mese.
Copiii au dotat cabinetul cu planse colorate de ei, reprezentand fructe atat de importante pentru dezvoltarea lor psiho-somatica.
In sprijinul conceptului de ,,igiena a alimentatiei” mamele au oferit tuturor in final o SURPRIZA : o salata de fructe proaspete care a fost apreciata de toti participantii.




Invatator : Codrean Mariana-Marcela Medic stomatolog,
Dr. Crisbasanu Rodica
Parinti : Danaila Violeta
Tabirta Silvia
Boca Mihaela
Dragut Stela

Niciun comentariu: